Cupen

Fin insats av MGK 49 i MSV cupen!

I helgen gick startskottet för årets upplaga av Mellansvenska cupen i ett Södertälje som bjöd på strålande sol och värme. MGK 49 lyckades ta hem tre pallplatser och ett antal sköna poäng i tabellen. Bäst av MGK:s spelare var Lasse Eriksson som efter en otroligt jämn kamp i toppen av B-klassen kammade hem en tredjeplast efter särspel om förstaplatsen mot både Ronnie Lundgren (Haga BKG) och Pirkko Maaninka (Eskilstuna BGK) - alla tre hade utmärkta 70 slag (två varv). Bara ett enda slag efter kom vår Anton Eriksson med 71 slag (36+35)! Sexa i samma klass blev Jan-Åke "Nocke" Andersson med fina 75 slag (36+39). Mer dramatiskt kunde det knappast ha varit! Guy Andersson hamnade tolva med 81 slag (33+48) - första rundan kunde ha blivit rejält "blå", då han gick på 33 slag trots nio slag (!) på de två sista banorna! Som sagt - vilken dramatik! Det är inte för inte bangolf kallas "de små marginalernas sport". 

Bert Åndberg vann C-klassen med finfina 77 slag (34+43). Michael Petersen kom trea med 80 slag (43+37) i samma klass efter att ha förlorat ett särspel om andraplatsen mot den omutlige Leif Tjernström från Haga BGK. Gunilla Arklöv kom på en sjätteplats med 84 slag (42-42) efter särspel om femteplatsen mot Reine Hansson (Haninge BGK). Leif Lövström kom tia, inte långt efter med 88 slag (44+44). Kjell Linder kom längre ner i tabellen, trots en rejäl upphämtning på andra rundan. 

I D-klassen fick vi se Fanny Eriksson debutera i en nationell tävling på filt - och det gjorde hon bra! De blev en niondeplats med 114 slag och en fin position i tabellen. Christian Petersen blev elva och fick därmed 5 poäng i tabellen. 

Med andra ord var det en bra dag som inte bara bjöd på spänning och goda resultat, utan också en god stämning, kalasgod grillad mat, gratis glass och näst intill högsommarvärme.

Kolla in resultaten i sin helhet och poängtabellen på Mellansvenska bangolfförbundets hemsida:  Klicka > www.msbgf.se .

WALMP Nyköping 2018-05-06 .