Nyheter

Halvarsson och Edeving levererade i Top-10

Nyheter 24/10 Det gick bra för MGK 49 i den andra omgången av Top-10 i Munktellarenan. Tomas Halvarsson kom tvåa i A-klassen och på raka listan med imponerande 60 slag/ två varv (29+31), bara segraren Tommy Bertelsson från BGK VK-78 var bättre med minsta möjliga marginal - 59 slag/ två varv. Trea i A-klassen blev Mikael Karlsson från Tyresö BGK efter särslag mot Håkan Robertsson från Mosås BGK. Båda gick på utmärkta 63 slag/2 varv.  

Tommy Edeving vann B-klassen med utmärkta 65 slag / två varv (31+34) och tog därmed ett rejält kliv mot den stora finalen! Kaj Söderkvist från Södertälje BKG kom tvåa med 70 slag och trea kom Mikael Lindström från Trollhättans BGK med 71 slag. 

Anton Eriksson hamnade oroväckande långt efter när första rundan var avklarad (runt 20 plats med 42 slag), men spelade upp sig rejält i den andra och hamnade på en 13:e plats till slut i B-klassen (35 slag andra rundan), vilket var viktigt för att vidare avancemang till finalen. Anton vann första deltävlingen med 33 slag i snitt och fick denna deltävling 38,5 i snitt, vilket ger ett sammanlagt "grönsnitt" på lite under 36 slag sammanlagt efter två omgångar. 

Jan-Åke Andersson inledde med en fin 35-runda i samma klass. men dalade lite i andra och hamnade på 21:a plats. Börjar bli tungt att nå en finalplats, men chansen finns forfarande. 

I C-klassen gjorde Illi Karlsson ett fint första varv med finfina 41 slag, men tappade lite i andra där det blev 55 slag. Det räckte dock till en 24:e plats och blev bästa nyköpingsspelare i klassen. Jan illmesjö kom på en 36 plats med 108 slag (59+49) och Anders Sandberg Karlsson på en 38:e plats med 109 slag (50-59). Klassen segrare blev Reine Karlsson från Haninge BGK med 71 slag, Peter Gate från Hammarby BGK blev tvåa med 76 slag och Mikael Ekelund trea med 79 slag. 

I D-klassen hade vi inga representanter, men vi kan berätta att Jan Jonsson från Eskilstuna BGK vann den klassen med 84 slag, tvåa kom Conny Pihl från Uppsala med 87 slag och trea Birgitta Lundgren från Stora Tuna BGK med 92 slag. 

Kolla in resultaten i sin helhet genom att klicka > här. 


Fina insatser i Asarum International EB Maraton

Nyheter 18/11 Lasse, Anton och Fanny Eriksson samt Peter Vicary och Jan Illmesjö var i Asarum och spelade EB Maraton hela dagen och natten lång mellan den 16-17 november. Lasse Eriksson spelade i par med Eric Bohlin från Uppsala och hamnade på en fin 11:e plats med 595 slag / 24 varv - ett smitt på 24,8 slag.

Anton och Fanny blev 31:a med 588 slag / 20 varv - ett snitt på "röda" 29,4 slag.

Peter Vicary och Jan illmesjö blev 23:a med 693 slag / 20 varv.

Segrade gjorde Peter Eriksson från Olofströms BGK och Jennifer Göransson, som numera spelar för Jönköpings BGK. Se resultaten och statistik i sin helhel genom att klicka > här


Anton Eriksson vann "Top-10"

Är det inte fadern som slår till, så är det sonen. Denna gång i "Top-10" där Anton Eriksson vann första deltävlingen i "Top-10", vilken spelas på filt i Munktell Arena, med 66 slag /2 varv (36+30)! Bernt Gustavsson från Södertälje BGK kom tvåa med 68 slag. Mosse Arad från Tantogårdens BGK kom trea med 71 slag efter särspel mot Pirkko Maaninka från Eskilstuna BGK. Nyköpingsspelaren Tommy Edeving kom åtta med 77 slag. Jan-åke Andersson började med en 46-runda, vilket var lite tungt, men revanscherade sig därefter rejält med en fin 33-runda och fick slutligen 79 slag, en rödrunda som gav en femtondeplats. Petersen kom på en 20:e plats med 84 slag. 

Tomas Halvarsson har avancerat till A-klassen och där slutade han elva med 69 slag /2 varv och därmed ett steg närmare den stora finalen.  

I C-klassen kom Illi Karlsson på en 16:e plats med 89 slag, Anders Sandberg-Karlsson 25:a med 96 slag pch Jan Illmesjö 44:a med 131 slag. 

Se resultaten i sin helhet till genom att klicka > här

Lars Eriksson segrade i "Top-12" 

Nyheter 13/10 Det var en hög nivå på årets första kvaltävling i "Top-12" på eternit i Munktellarenenan den gångna helgen och bäst av alla var MGK 49:s Lasse Eriksson jämte Robin Andersson från Mosås, som båda snittade på 20,8 slag! Alltså fyra rundor på 83 slag. Det innebär att de vann respektive klass med besked (Robin AK och Lasse BK). Lasse hade två 19-rundor och slog PB i och med detta toppresultat! 20 spik i rad blev det som mest. Imponerande spel! Även Tomas Halvarsson och Anton Eriksson spelade mycket bra och fick 91 respektive 92 slag sammanlagt, vilket innebär att de kraftigt stärker sina chanser att gå till den stora finalen i B-klassen.

I C-klassen blev Gunilla Arklöv sexa med fina 106 slag, Peter Vicary sjua med 107 slag och Jan-Åke Andersson elva med 109 slag, alla tre med resultat som kan leda till en final. Fanny Eriksson kom på en 17:e plats med 116 slag, M Petersen 23:a med 120 slag och Jan Illmesjö 28:a med 126 slag. Sammantaget en mycket bra insats av MGK 49! 

Se resultatet i sin helhet genom att klicka > här .  


Jan-Åke andersson segrade i året "Älgjakten!"

Nyheter 14/9 Årets sista klubbtävling avgjordes den gångna helgen på "Allmänhetsbanorna" i Nyköping, dock med tävlingshinder. Och det var Jan-Åke Andersson som välförtjänt drog det längsta strået efter ett antal riktigt jämna matcher. I finalen krävdes det två segrande varv mot Bernt Åndberg innan Jan-Åke kunde titulera sig "Älgjaktsmästare 2019". Stort grattis! 


Anton Eriksson segrare i Mellansvenska Cupen 2019!

 

Nyheter 8/9 Anton Eriksson vann inte bara B-klassens matchspelsfinal i Mellansvenska Cupen den gångna helgen i Skoghall, utan även Superfinalen och är därmed slutsegraren i Mellansvenska Cupen 2019! Det var sannerligen inte en liten bedrift att slå ut den ena duktiga spelaren efter den andra, för att avslutningsvis besegra den svåraste av dem alla, Elitserie- och hemmaspelaren Ulf Kristiansson! Stort grattis till denna imponernade bedrift! 

Mer info kommer. Se resultaten i sin helhet från matchspelsfinalen genom att klicka > här.  


SM-silver till Fanny Eriksson på MOS!

Nyheter 1/9 Det blev SM-silver i Damklassen till Fanny Eriksson i SAGM i Gullbergsbro / Göteborg den gångna helgen. Wilma Harrysson/Asarums BGK tog hem guldet och Selma Bergström/Tuva Tigers BGK tog bronset. Stort Grattis! 

Läs mer om tävlingen och se övriga resultat på www.bangolf.se . 


Allmänhetstävlingen 2019

Allmänhetenstävlingen blev återigen en välbesökt tillställning med många spelare som tränat under säsongen och blivit riktigt duktiga.

Det blev en jämn och spännande tävling där särspel fick avgöra en del av topplaceringarna. 

Segrare i herrklassen blev Kurt Björklund, tvåa Lars Nilsson och trea Linus Endahl och i damklassen segrade Annie Andersson, tvåa Siirka-Lisa Auru och trea Inger Gabrielsson. Stort Grattis! 

Resultaten i sin helhet ser du genom att klicka här på > Herrklass Damklass

Har ni frågor om tävlingen är ni välkomna att kontakta oss: mgk49@bredband.net . 

Välkommen åter till nästa års tävling och tack för allt beröm för kaffet och det hembakade kaffebrödet. 


Medaljregn över MGK 49 i DM!

Det blev en hel skrälldus medaljer till MGK 49 den gångna helgen, då DM 2019 avgjordes i Björnlund på filt, i en mängd klasser och spelformer. Individuella segrare: DV Birgitta Wallin, OG Gunilla Arkäng, PA Anton Eriksson och FC Moa Nygren. 

Herrveteraner: Silver Anders Wallin, Brons Jan-Åke Andersson

Damveteraner: Guld Birgitta Wallin, Silver Marianne Karlsson

Oldboys: Silver Anders Larsson, Brons Tomas Halvarsson

Oldgirls: Guld Gunilla Arkäng

Herrseniorer: 

Pojkar A: Guld Anton Eriksson

Flickor C: Guld Moa Nygren

Tremanna lag Oldtimers: Guld MGK 49 lag 1, Brons MGK 49 lag 3

Se övriga resultat i sin helhet - klicka > här. Sjumanna > här. 


Lagguld till Sverige i EM med MGK 49s Fanny Eriksson i laget! Grattis!

Grattis Anton Eriksson - Svensk Mästare 2019 i USM på MOS! 


Ungdomsträning varje måndag kl. 17.30 - 19.00

Alla barn och ungdomar är välkomna, träningen är gratis och material lånar ni av klubben. Inga förkunskaper krävs. Kom som du är och ta gärna en kompis med dig! Efter träningen bjuder vi på glass! Läs mer under fliken "ungdom". Klicka > här.  


Nyheter 10/8 Denna något gråa och lite regniga lördag var det dags för årets upplaga av KM och segrare i respektiva klass blev:  

- Veteran Damer: Birgitta Wallin 

- Veteran Herrar: Jan-Åke Andersson

- Oldboys: Lars-Göran Berg

- Senior Damer: Suphannee Sommee

- Senior Herrar: Lars Eriksson

- Pojkar A: Anton Eriksson

- Pojkar C: Tarald Jakobsen 

Övriga resultat redovisas inom kort. 

STORT GRATTIS! 


9/8 Lagguld till Sveriges tjejer i ungdoms-EM i Liepaja/Lettland efter en mycket tajt och spännande tävling - Sveriges lag bestod av Fanny Eriksson/MGK 49, Jennifer Göransson/Tantogårdens BGK, Julia Göransson/Hjälmsjö BGK och Wilma Harrysson/Asarums BGK. STORT GRATTIS!

Tyskland tog silver och Ryssland brons. Killarna tog lagsilver. Men EM är inte slut och det ska bl.a. spelas om de individuella medaljerna i helgen - följ tävlingen och se övriga resultat online genom att klicka här .

Läs mer om Ungdoms-EM i Liepaja/Lettland på www.bangolf.se . 


7/8 Nu har Junior-EM i Liepaja/Lettland invigts och påbörjats, och en av landslagsspelarna är Fanny Eriksson från Nyköpings som gör landslagsdebut. Tillsammans med Jennifer Göransson från Tantogårdens BGK, Julia Göransson från Hjälmsjö BGK och Wilma Harrysson från Asarums BGK bildar de Sveriges Juniorlandslag. 

Team Sweden F.v Julia Göransson, Jennifer Göranson, Wilma Harrysson och Fanny Eriksson

Den första speldagen är avklarad och Fanny spelade flera riktigt fina varv, särskilt de inledande, och tillsammans med de andra tjejerna ligger de på en bronsplats (!) inför den andra speldagen. Den kan ni följa online imorgon från förmiddagen genom att klicka >här. Spännande! Se hur jämnt det är i tabellen, se länken nedan - t.ex. bara två slag upp till Ryssland! 

Följ tävlingen online imorgon från förmiddagen genom att klicka >här


3/8 Det blev ett fint lagguld för Anton Eriksson MGK 49, Alison Spets och Svea Almgren från Uppsala BGK under USM i Gullbergsbro. Lagtävlingen saknar SM-status, men det var ändå en fin lagseger med ett resultat som snittade på "rött" - det enda laget som lyckades med det. Stort Grattis! 

Idag avgjorde även USM på eternit - och det var en spännande tillställning där Anton Eriksson var nära att knipa en medalj igen i klassen Pojkar A. Bronskampen avgjordes genom särspel, då både Anton Eriksson och Anton Zachariadis Sandback från Tantogårdens BGK gick på 134 slag / 5 varv (snitt på 26,8 slag). Men Anton från Tanto drog det längsta strået denna gång och kammade hem bronset. Guldet gick till Erik Nilsson från BGk Linjen och silvret till Noel Stenman från Skellefteås BGK. Stort Grattis! 

>

 

Läs mer om U-SM på www.bangolf.se . 

2/8 SM-Guld till Anton Eriksson i Ungdoms-SM! En övertygande seger - Anton var bäst alla kategorier med imponerande 33,3 i snitt när dagens sju vinnare på MOSen var representerade av fem olika klubbar. Stort Grattis! 

Läs direkt i SN genom att klicka > här.

Läs även www.bangolf.se .

Se resultatet i sin helhet genom att klicka > här

Se morgondagens spel på eb online genom att klicka > här. 


Fanny Eriksson uttagen till juniorlandslaget!

MGK 49s Fanny Eriksson är uttagen till det landslag som ska representera Sverige i Junior-EM som spelas inomhus på EB i Liepaja, Lettland 7-10 augusti. Läs mer om detta på bangolf.se genom att klicka > här


Grattis Anton Eriksson - Svensk Mästare 2019 i USM på MOS! 


 

Nyheter 9/8 Lagguld till Sveriges tjejer i ungdoms-EM i Liepaja/Estland efter en mycket tajt och spännande tävling - Sveriges lag bestod av Fanny Eriksson/MGK 49, Jennifer Göransson/Tantogårdens BGK, Julia Göransson/Hjälmsjö BGK och Wilma Harrysson/Asarums BGK. STORT GRATTIS!

Tyskland tog silver och Ryssland brons. Killarna tog lagsilver. Men EM är inte slut och bl.a. ska det spelas om de induviduella medlaljerna i helgen - följ tävling online genom att klicka här .

Läs mer på www.bangolf.se . 


7/8 Nu har Junior-EM i Liepaja/Lettland invigts och påbörjats, och en av landslagsspelarna är Fanny Eriksson från Nyköpings som gör landslagsdebut. Tillsammans med Jennifer Göransson från Tantogårdens BGK, Julia Göransson från Hjälmsjö BGK och Wilma Harrysson från Asarums BGK bildar de Sveriges Juniorlandslag. 

Team Sweden F.v Julia Göransson, Jennifer Göranson, Wilma Harrysson och Fanny Eriksson

Den första speldagen är avklarad och Fanny spelade flera riktigt fina varv, särskilt de inledande, och tillsammans med de andra tjejerna ligger de på en bronsplats (!) inför den andra speldagen. Den kan ni följa online imorgon från förmiddagen genom att klicka >här. Spännande! Se hur jämnt det är i tabellen, se länken nedan - t.ex. bara två slag upp till Ryssland! 

Följ tävlingen online imorgon från förmiddagen genom att klicka >här


3/8 Det blev ett fint lagguld för Anton Eriksson MGK 49, Alison Spets och Svea Almgren från Uppsala BGK under USM i Gullbergsbro. Lagtävlingen saknar SM-status, men det var ändå en fin lagseger med ett resultat som snittade på "rött" - det enda laget som lyckades med det. Stort Grattis! 

Läs mer om U-SM på www.bangolf.se . 

2/8 SM-Guld till Anton Eriksson i Ungdoms-SM! En övertygande seger - Anton var bäst alla kategorier med imponerande 33,3 i snitt när dagens sju vinnare på MOSen var representerade av fem olika klubbar. Stort Grattis! 

Läs direkt i SN genom att klicka > här.

Läs även www.bangolf.se .

Se resultatet i sin helhet genom att klicka > här

Se morgondagens spel på eb online genom att klicka > här. 


Fanny Eriksson uttagen till juniorlandslaget!

MGK 49s Fanny Eriksson är uttagen till det landslag som ska representera Sverige i Junior-EM som spelas inomhus på EB i Liepaja, Lettland 7-10 augusti. Läs mer om detta på bangolf.se genom att klicka > här


29/7 MGK 49:s Anders Sandberg Karlsson och Lars Eriksson lyckades bärga hem två fina segrar i helgen. Anders tävlade i Umeå den 27/7, där en nationell tävling gick av stapeln, och efter de två första varven hade han tagit en rejäl ledning, den tredje blev en spännande nagelbitare när Ö-viks Kenneth Bylund och Skellefteås Andreas Josefsson tog upp jakten och sånär hann ikapp. Men så icke. Seger till Anders - en riktigt fin prestation! 

I söndagens nationella tävling i Mosås (omgång 8) vann Lars Eriksson en överlägsen seger i B-klassen med 66 slag (34+32) - hela nio slag före tvåan Mikael Johansson från Haga BGK. Resultatet innebar också att han var näst bäst på "raka listan" - bara ett slag efter A-klassens serieledare Rikard Lindqvist från Enköpings BGK (som var bäst för dagen med 65 slag). Pirkko Maaninka från Eskilstuna BGK kom trea med 76 slag (34+42).

Se övriga resultat och tabellen i samtliga klasser genom att klicka > här


24/7 Tomas Halvarson lyckades kamma hem en andraplats i msv cupen / Mjölby med utmärkta 99 slag (36+33+30) och tar därmed ett rejält kliv upp till en fjärdeplats i totalen i B-klassen. Anton Eriksson tog också viktiga poäng genom att bli sjua och är därmed även fortsättningsvis trea i totalen. Fredrik Hasselgren från Haga BGK segrade i B-klassen med 97 slag och trea kom Bernt Gustavsson från Södertälje BGK med 100 slag. Segraren i A-klassen var återigen Rikard Lindqvist med 92 slag, han slog dessutom nytt banrekord med 24 slag! Enköpingskillen är verkligen i slag nu. 

Se övriga resultat och tabellen i samtliga klasser genom att klicka > här . 

Mer nyheter - klicka > här . Se även www.msbgf.se .


SM-brons i OT-SM till Nyköping

15/7 I OT-SM i Olofström lyckades MGK 49 bärga ett SM-brons i tremanna - laget bestod av Anders Larsson, Anders Wallin och L-G Berg. Etta blev Olofströms BGK och tvåa Malmö BGK.

Anders Larsson kom dessutom på en nionde plats individuellt i Oldboysklassen, L-G Berg kom 22:a i samma klass. I den stora Herrveteranklassen kom Anders Wallin på en finfin tolfte plats, Kjell Wallin 33:a, Guy Johansson 34:a, Jan-Åke Andersson 42:a och Bert Åndberg 49:a.

Illi Karlsson tog också en mycket fin placering i Oldgirlsklassen genom att komma sexa. Likaså Birgitta Wallin, som kom tolva i Damveteranklassen. 

Helgen och OT-SM avslutades med "Femmannalag" och med ett MGK 49 som var förstärkt med Tomas Halvarsson såg det länge ut att bli medalj. Och det utvecklades till ett härligt spännande drama där det länge såg ut att bli ett brons till Nyköping, men dessvärre, ur vår synvinkel, lyckades Södertälje BGK till slut "slå oss på mållinjen" med 3 slag! Gullbergsbro BGK vann och Malmö BGK tog ännu ett silver. Men det blev alltså ändå en fin fjärdeplats till slut av vårt lag som bestod av Anders Larsson, Guy Johansson, Tomas Halvarsson, Kjell Åke Wallin, Anders Wallin och L-G Berg.

Foto: Illi Karlsson 

Läs mer om OT-SM på www.bangolf.se . Där finner ni mer resultatlänkar, bilder och reportage. 


Mellansvenska Cupen 2019

Sjätte omgången av Mellansvenska Cupen 2019 är avgjord. Läs mer om tävlingen i SN, klicka > här .

Se fler foton från tävlingen klicka > här .

Resultat och aktuell tabellställning klicka > här


17/6 Tomas Halvarsson och Gunilla Arkäng tog varsin fjärdeplats i MSV Cupen på Djulö.Se fullständigt resultat genom att klicka > här . 

6/6 Anders Larsson vann "Flaggspelet" på självaste nationaldagen! 

MGK 49 har ett gäng duktiga spelare, men ingen av dem har ännu lyckats rå på Anders Larsson, som har vunnit samtliga klubbtävlingar i år i och med segern av "Flaggspelet" på Nationaldagen. Han hann till sjätte banan på fjärde varvet innan hans 100 slag var slut. Tvåa kom Tomas Halvarsson och på tredje plats Anders Wallin. 

26/5 Anton Eriksson fyra i ett blåsigt och regnigt Eskilstuna. 

Det var blåsigt och regnigt i Eskilstuna när den tredje omgången av Mellansvenska Cupen avgjordes - och det syntes på resultaten, som var ovanligt höga. Och det var inte A-klassen som var bäst, utan B-klassen, där de flesta av våra spelare kämpade. Anton Eriksson var den som bäst klarade situationen och kom fyra i tävlingen, vilket innebär att han just nu är trea i totaltabellen. Jan-Åke Andersson kämpade till sig fem viktiga poäng genom att bli 11:a i samma klass och tar sig därmed upp till en fjärdeplats i totaltabellen. Peter Vicary blev 12:a, med samma antal slag som Jan-Åke, men med större dif, och hamnar på en 11:e plats i totalen, strax före Guy Johansson.  Anders Sandberg Karlsson hade en tyngre dag i C-klassen denna tävling och hamnade på en 14:e plats, men tog 2 poäng och med sin tidigare fina prestation i Södertälje ligger han just nu på en sjunde plats i totalen, alltså en finalplats som förhoppningsvis leder till finalen i Skoghall. Samtliga som nämns här är spelare från MGK 49. 

 Bild: B-klassen vinnare: 1:a Tommy Blixt BGK Spiik, 2:a Reinhold Nietsch Eskilstuna BGK, 3:a Anders Hedlund Eskilstuna BGK, 4:a Anton Eriksson MGK 49 . Foto: Stefan Wigö. 

Se resultaten i sin helhet och tabellen genom att > klicka här


19/5  Starka insatser av MGK 49:s Lasse och Anton Eriksson i Mellansvenska Cupen!

(Video: Anton spikar sista banan i Örebro). 

Lasse Eriksson segrade med 70 slag (36+34) och Anton kom fyra med 76 slag (36+40) i B-klassen när Mellansvenska cupens andra deltävling avgjordes i Örebro. Antons resultat gjorde att han gick upp till en tredje plats i B-klassens serietabell. Guy Johansson kom på en 13:e plats och Jan-Åke Andersson på en 21:a plats i samma klass. Det innebär att samtliga tog sig upp till finalplatser i serien! 

Se resultaten i sin helhet samt tabellen genom att > klicka här .  

16/5 Tony Widner / Tyresö BGK vann kvällstävlingen denna småkalla majkväll med en fin 56:a (27+29 mhk). Jan-Åke Andersson blev tvåa, Peter Vicary trea och Illi Karlsson fyra efter särspel, samtliga hade 58:or.  

14/5 Tomas Halvarsson vann kvällstävlingen denna kyliga afton med säsongens första "57":a. Tvåa blev Anton (ett varv på 28) och trea Leif Löfström. Grattis! 


12/5 MGK 49 plockade hem fyra poäng på Sundsvalls MOS-banor genom seger mot Köping BGK och Örebro BGK i div 1. Norra. 

Trots att detta innebär att MGK 49 är näst sist efter första omgången, måste de båda segrarna betraktas som en stark prestation. Underlaget är helt nytt och har aldrig tillämpats i Svenska Serien tidigare, så det här var en helt ny erfarenhet för våra spelare, som aldrig tränar på MOS-banor. Så grattis till en väl genomfört tävling allihopa. Vi undrade nog lite till mans och kvinns i klubben hur det skulle gå - och det gick ju bättre än vad jag tror att de flesta hade förväntat sig. laughing . 

Se resultaten i sin helhel genom att > klicka här.

Läs mer om Svenska Serien på > www.bangolf.se

Hur det gick På Djulö är lite oklart - det verkar som om Bams krånglade, resultat kommer. 


 7/5 Ordförande Illi Karlsson tog kommandot i årets första och andra kvällstävling och segrade i båda! 

5/5 Tomas Halvarsson bäste man från MGK 49 i årets första deltävling i MSV Cupen i Södertälje. Efter en jobbig första runda styrde han upp spelet rejält under andra varvet och presterade tävlingens näst bästa runda - 28 slag! Bara segraren i A-klassen Robin Andersson gick lägre med en 25-runda. Tomas hamnade till slut på en mycket fin fjärdeplats i B-klassen efter den uppryckningen med 73 slag. Anton Eriksson var näst bäst i MGK49, han spelade stabilt och jämnt och kom till slut sjua i samma klass med 76 slag. Tredje bäst i MGK 49 och åtta i B-klassen blev Jan-Åke Andersson med 77 slag. Väl jobbat!

Se övriga resultat i sin helhet genom att > Klicka här.

Se även tabellställningen genom att > Klicka här . 


4/5 En dag kvar till första tävlingen i Mellansvenska Cupen 2019 - Nyköping åker med en 11 man stark trupp. Ni kan se vilka som är med från Nyköping, vilken klass de spelar i och följa tävlingen online via följande länk här > Klicka här

28/4 Anders Larsson segrade i helgen igen - denna gång i klubbtävlingen "Janne Carlssons minne"! Det var hans andra klubbseger i år och det gjorde han genom att besegra förra årets Mästare L-G Berg i finalen! Tredjeplatsen vanns av Anton Eriksson, som även han visar tidig form. Stort Grattis allihopa! Se resultatet i sin helhet genom att > klicka här.

22/4 Anders Larsson blev vinnare av "Maraton" i helgen, årets första klubbtävling! På sex varv slog han mycket låga 184 slag/6 varv i vårkylan, ett snitt på drygt 30 slag. Bra jobbat. Det var en övertygande seger, närmast efter kom L-G Berg med finfina 196 i slag - alltså drygt 32 slag i snitt. Därefter trean efter särspel Anders Wallin och fyran Guy Johansson på 202 slag, Tomas Halvarsson femma med 203 slag, varefter det blev ett litet hopp ner till sexan Bert Åndberg med 229 slag, sjuan Jan-Åke Andersson 231 slag, åttan Leif Lövström 238 slag och nian Kjell Linder 247 slag. Väl kämpat! Se övriga resultat och statistik genom att > klicka här

15/4 Fin tredjeplats till Tomas Halvarsson i "Top-10"-finalen. 

Av MGK 49:s spelare lyckades bara en kvalificera sig till årets "Top-10-final". Tomas Halvarsson var vår man på plats i Munktellarenan och han lyckades ta en pallplats och blev trea i en jämnt kamp i B-klassen, trots några jobbiga uddaslagsförluster! Det gäller ju att vinna rätta matcher för att vinna tävlingen. Slagmässigt var han delat bäst i B-klassen med 321 slag/9 varv vilket ger ett snitt på 35,7 slag/varv, vilket också innebar att han hamnade tia på "Raka listan". Bra jobbat! Lennart Kennser från Enköpings BGK vann och och Rolf Strandberg från Eskilstuna BGK kom tvåa. 

Segrare i A-klassen blev till slut Alexander Dahlstedt från Tantogårdens BGK, Patrik Nässelkvist från Örebro BGK kom tvåa, men var bäst på "Raka listan" och trea blev Magnus Mårtensson från Skellefteå BGK. Mikael Karlsson från Tyresö BGK såg länge ut att bli en av de tre första, men blev slutligen fyra i denna jämna tillställning. 

Se resultaten i sin helhet genom att > klicka här


31/3 Lasse och Anton på pallen efter strålande spel i "Top-12-finalen" på EB i Munktellarenan.  

Lasse Eriksson kammade hem "bronspengen" i B-klassen med utmärkta 22,5 i snitt över nio matcher. Jennifer Göransson från Tantogårdens BGK vann klassen med 21,3 (!) i snitt och tvåa blev Roger Svensson från Tyresö BGK (snitt 24,1). Därmed blev Lasse Eriksson bäste spelare från MGK 49 i finalen. 

Anton Eriksson kom tvåa i C-klassen, också med ett utmärkt snitt (23,6), efter en dramatisk avslutande match mot Gustav Ribbholm från Köpings BGK i sista omgången. Anton ledde tabellen fram till den sista matchen, men efter att Gustav segrade med minsta möjliga marginal i denna rafflande avslutande match med 23-24, så hamnade de lika i tabellen poängmässigt - men då Ribbholm hade lägre antal slag totalt (257-260), så vann denna värdiga vinnare klassen med minsta möjliga marginal (snitt 23,4)! Men ändå, säger "vi" ur ett MGK-perspektiv - för Anton var ju så näracool! Fanastiskt spännande och jämnt! Det är så sport ska vara när den är som bäst! Filip Björklund, också han med 23,6 i snitt(!), kom trea och därmed var det bara juniorer som intog pallen och det är ju verkligen glädjande i sig att framtidens spelare visar vart skåpet ska stå. Jämnare skägg (eller borde man skriva fjun) än så här kunde det ju inte bli.

Tomas Halvarsson tog sig upp till en femteplats i C-klassen den andra dagen, och hamnade precis före Jan-Åke "Nocke" Andersson, som blev sexa - båda spelade grönt. Gunilla Arkäng kom elva. Bra jobbat allihopa, fina resultat, trots att EB inte är klubbens primära underlag. 

I A-klassen vann Robin Andersson, som numera spelar för Mosås BGK, tvåa blev Örebroaren Robert Gustavsson och trea kom Alexander Dahlstedt från Tantogårdens BGK. 

Se resultaten i sin helhet och notera hur små marginalerna är i denna sport! Klicka > här.  


30/3 Anton Eriksson MGK 49 vann samtliga sex matcher under den första finaldagen i "Top-12-finalen"! Och det är ungdomarna som dominerar C-klassen så här långt. 

Just nu toppas tabellen glädjande nog av ungdomar - Kul. Hitintills obesegrade Anton Eriksson MGK 49 leder, tätt följt av Gustaf "Ribben" Ribbholm från Köpings BGK och Filip Björklund från Tantogårdens BGK. Jan-Åke "Nocke" Andersson MGK 49 ligger femma, sett till totalt antal slag är han bara sex slag efter Anton, så det är en tajt tillställning. Tomas Halvarsson ligger sjua och Gunilla Arkäng elva efter dagens spel. Men imorgon kan det bli stora omkastningar, - marginalerna är ju som bekant väldigt små! Det blir spännande att se hur det går! Samtliga har gjort bra rundor - men det gäller att vinna matcherna! 

I B-klassen är det elva herrar och en tjej - och vilken tjej! Jennifer Göransson, som numera kan titulera sig "Stor tjej", visade varför hon hör hemma i landslaget. Hon leder tabellen efter första dagens spel - Lasse Eriksson MGK 49 ligger just nu på en fjärde plats, men notera att han spelat näst bäst slagmässigt - bara tre slag efter Jennifer totalt. Och med bara en förlust. Minst sagt tajt här också. Ser bra ut inför morgondagen. Lasse är vår enda representant i B-klassen och i A-klassen återfinns ingen från MGK 49, där Robin Andersson från Mosås BGK tagit kommandot och leder närmast över Rasmus Bergsstedt från Skoghalls BGK och Alexander Dahlstedt från Tantogårdens BGK. 

Vill du se dagens resultat och statistik i sin helhet och följa fortsättningen online imorgon så kan du göra det via länken > här . 


11/3 Tomas Halvarsson klar för final! 

Tomas Halvarsson blev till slut bäst i totalen (B-klassen) och är som enda spelare från MGK 49 klar för den stora "Top-10"-finalen i april efter en fin fjärdeplats (71 slag/2 serier) i den tredje och sista deltävlingen som gick av stapeln den 10 mars i Munktellarenan. Vi hade flera andra spelare på plats i samma deltävling, men trots skapligt spel lyckades ingen att kvala in till den stora finalen. Lasse Eriksson kom på en 15:e plats (78 slag), Jan-åke Andersson på en 18:e (81 slag), Tommy Edeving på 22:a (86 slag) och Anton Eriksson på en 23:e plats (87 slag) i B-klassen. Illi Karlsson hamnade på en 14:e plats (50 slag) i C-klassen. Se resultaten i sin helhel genom att klicka > här

Mikael Karlsson från Tyresö BGK, som vi räknar lite som en av de våra, blev tvåa i totalen i A-klassen med en seger, i omg. 1 , en åttondeplats i omg. 2 och en fin femteplats i helgen.

Patrik Nässelqvist från Örebro BGK var suverän i den tredje omgången och vann A-klassen och raka listan med 56 slag/två rundor, den bästa rundan låg på 27 slag. Han vann också totalen och var bäst alla kategorier genom hela kvalet. 

Se resultaten i omgång 3 av "Top-10" i sin helhel genom att klicka > här.

Se vilka som är kvalificerade till "Top-10"-finalen i april genom att klicka > här

Avslutningsvis - kolla in den tjusiga sluttabellen/kvalomg. i B-klassen med Tomas i topp!

Klass B
Plac Namn Klubb Totalt
1 Tomas Halvarsson MGK 49 Nyköping 141
2 Kaj Söderqvist Södertälje BGK 143
3 Stig Pettersson Stora Tuna BGK 145
4 Kari Laakso Eskilstuna BGK 146
5 Pirkko Maaninka Eskilstuna BGK 148
6 Lennart Kensert Enköpings BGK 148
7 Bernt Gustavsson Södertälje BGK 149
8 Tommy Blixt BGK Spiik 150
9 Rolf Strandberg Eskilstuna BGK 150
10 Joakim Lindström Strängnäs BGK 154

18/2  Lasse och Anton Eriksson spelade fantastiskt bra i årets sista "Top-12"-tävling på eternit i Munktellarenan - och vann B- respektive C-klassen i söndags! Därmed är de vidare till den stora finalen, liksom ett antal andra spelare från klubben! Härligt jobbat. 

Anton Eriksson/MGK 49 var i stort sett redan klar för finalen sedan tidigare, men gick upp till förstaplatsen i totalen efter söndagens seger. Detta efter en väldigt jämn kamp mot framför allt Pirkko Maaninka/Eskilstuna BGK. De slutade båda på mycket fina 95 slag/fyra varv och fick skiljas åt genom särspel. Det var bara Anton och Pirkko som spelade grönt i den här klassen. Tomas Helgesson/Norrtälje BGK kom trea med fina 101 slag. 

Och Lasse Eriksson/MGK 49 vann B-klassen med utmärkta 92 slag i en mycket jämn kamp efter särspel mot Anders Scheelin/Sundbybergs BGK. Trea kom läraren från Köping, Erik Einan / Köping BGK, med 93 slag. I och med segern är Lasse vidare till den stora finalen, då han blev sjua i sammandraget med 191 slag / två bästa tävlingarna.

Så det var minst sagt en jämn och nervpressande tillställning i toppen av B- och C-klassen - där far och son från MGK 49 alltså drog de längsta stråna! Mycket bra jobbat! 

Men MGK 49 hade även andra spelare på plats som gjorde fina resultat. Gunilla Arkäng och Jan-Åke Andersson kom 11:a respektive 12:a i C-klassen - båda spelade 111 slag/4 varv, så det var väldigt jämnt där med, men Gunilla hade bättre dif. Det viktigaste vad dock att båda gick vidare till den stora finalen i vår, då Gunilla hamnade 7:a och Jan-Åke 10:a i sammandraget. Tomas Halvarsson spelade inte den tredje omgången, det räckte med suveränt spel i de två inledande tävlingarna för att han skulle ta sig vidare. Han blev tvåa i sammandraget på samma slagresultat som Anton - 186 slag. Dif skilde dem dock åt till Antons fördel. Bangolf är verkligen de små marginalernas sport. 

Bäst alla kategorier idag var Robin Andersson / Mosås BGK som vann A-klassen och "Raka listan" med ett resultat av högsta klass - 79 slag / 4 varv, vilket ger ett snitt under 20(!) - 19,8! Han var också bäst av alla i sammandraget med 165 slag.

Övriga resultat kan ni se på följande länkar:

Tredje "Top-12"-tävlingen > klicka här

Slutställningen efter de tre grundtävlingarna i "Top-12" > klicka här

Avslutningsvis önskar vi alla lycka till i den kommande finalen och ett stort grattis till de fina resultaten.